Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@09:26:30 GMT

«کوک چهارم» را تو بزن

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۲۰۸۷۲

«کوک چهارم» را تو بزن

گروه زندگی -سمیه دهقان زاده- «شخصی کفشش را برای تعمیر پیش کفاش می‌برد. کفاش با یک نگاه می‌گوید این کفش سه کوک می‌خواهد تا درست شود، هر کوک مثلا ده تومان و خرج کفش می‌شود سی تومان. 
صاحب کفش هم قبول می‌کند. پول را می‌دهد و می‌رود. 
کفاش دست به کار می‌شود.کوک اول، کوک دوم و بالاخره کوک سوم و تمام، اما… 
اما با یک نگاه دقیق‌تر می‌بیند، کار تمام شده،  ولی اگر یک کوک دیگر بزند کفش عمری‌تر می‌شود و کفش کفش‌تر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
از یک طرف قرار مالی را گذاشته و نمی‌تواند پول بیشتری بخواهد و از طرفی دیگر دو دل است که کوک چهارم را بزند یا نه. حالا او بین نفع و اخلاق، میان دل و قاعده توافق، مانده است.  یک دوراهی ساده که هیچ کدام خلاف عقل نیست. اگر کوک چهارم را نزند هیچ خلافی نکرده، اما اگر بزند به رسالت ۱۲۴ هزار پیامبر تعظیم کرده… اگر کوک چهارم را نزند روی خط توافق و قانون راه رفته اما اگر بزند صدای لبیک او آسمان اخلاق را پر می‌کند».
این ها را علامه جعفری ‌در آخر کلاس شرح مثنوی‌اش گفته، و من  این روزها به این فکر می‌کنم که در این عالم چقدر کوک چهارم هست برای زدن، بی آنکه کفاش باشیم و کفشی در بین باشد. 

 تا دلتان بخواهد کوک چهارم زن هم داریم دور و برمان، یکی  می‌شود حاج کاظم چای فروش، کاسب قدیمی بازار صفی تبریز وزن پاکت چای را از وزن چای کم می‌کند تا مبادا حقی پایمال شود، آن یکی «مرد امانتدار زنجانی» می‌شود که ۴۵ سال دوچرخه‌ای را به امانت نگه داشت تا صاحبش برگردد. یکی دیگر مرشد چلویی است و کاسب قرن لقب می‌گیرد و به شاگردهای کوچک که می‌آیند غذا ببرند برای اوستایشان، کباب و گوشت یا ته دیگ زعفرانی لقمه می‌گیرد و با احترام در دهانشان می‌گذارد که مبادا دلشان بخواهد و لقمه ای به آنها نرسد. عده ای که به قدر وسع، فیش پرداخت می‌کنند برای داروی آدم‌هایی که نمی‌دانند کیستند اما محتاج کمک و یار‌ی‌اند. بعضی‌ها...  همه این آدم‌ها، در روزمرگی‌شان کوک چهارم زده‌اند.

اما بعضی هایمان منتظرفرصتی طلایی هستیم، یک روز خاص، یک زمان فوق العاده. اگر این طور است هم خیالی نیست،  چه روز بهتر از هجدهم ذی الحجه و چه وقت فرخنده‌تر از عید غدیر خم، این بزرگترین عید مسلمانان و شیعیان.

 

بیایید از همین امروز شروع کنیم، تابستان است و گرم. می‌توانیم شربت آب لیمو درست کنیم. مایه‌اش آب و شکر و آبلیمو است. اگر نه آب خنک و گوارا هم کارساز است. کار را هم بسپاریم به بچه‌هایمان و بعد بین بچه‌های کار تقسیمش کنیم.
حال و احوال پرسی هم عالی است و کم هزینه. خرجش لبخند روی لب است و پیگیر احوال پیرمرد و پیرزن تنهای محل شدن.

در شغل‌هایمان هم می‌توانیم کوک چهارم زن شویم، نه‌دور است و نه دیر.اگر مکانیک هستیم، پیچ ها را محکم سفت کنیم،اگر رنگ کاریم، جوری رنگ بزنیم که رد رنگ نماند.
اگر لوله کش هستیم، صفر تا صد کار را با متراژ کمتر و خلاقیت ببندیم.اگر نانواییم، نان‌مان خمیر نشود.

 

اگر خبرنگاریم، فقط دنبال تیتر کلیک خور نباشیم و دغدغه مردم، دغدغه ما هم باشد.اگر کارمند بانکیم، خوش‌رویی و انعطاف و کمی کمک بیشتر از وظیفه‌مان، خدا می‌داند چقدر می‌تواند آدم سرگردان و گرفتار مشکلات مالی را از نگرانی دربیاورد.

اگر در کار ملک و اجاره و فروش خانه هستیم، کمی بیشتر به فکر هموطنانمان باشیم.اگر در کار فروش و تعمیر موبایلیم، انصاف بیشتر و حالا کمی سود کمتر، چه خوب‌تر می کند کاسبی و برکتش را. به ویژه اینکه این روزها، موبایل عصای دست است و البته کم گران نیست. 

اگر پزشکیم و دور پول نقد گرفتن را که خط کشیدیم، روزی هم ویزیتمان رایگان باشد‌، باور کنیم به جایی برنمی‌خورد.

اگر آشپزیم، چه خوب می‌شود گاهی هنر و علم‌مان را خرج مردم کنیم بی هیچ آورده ی مالی، غذایی بپزیم به طبع مردمی که کمتر غذای خوش بر و رو می‌بینند و می‌خورند.
اگر تاجریم و کارفرما و دستمان به دهانمان می‌رسد، هوای نیروهایمان را داشته باشیم از بیمه و عیدی گرفته تا مرخصی و جویای احوالشان شدن، دریغ نکنیم.

اگر همسر و بزرگ خانواده‌ایم، هوای کوچکتر هایمان و آنان که به ما وابسته اند را بیشتر داشته باشیم.اگرها زیاد است و در موقعیت های مختلف بودن، زیادتر. پس چه بهتر که در این روزها که به نام امام علی علیه السلام گره خورده، شما هم شروع کنید و کوک چهارم بزنید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کوک چهارم عید غدیر امام علی علامه مجلسی کوک چهارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۰۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه‌ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در نقشه ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهمی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این زمینه ما شرکت‌های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می‌کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی، تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری‌ها دارند و عطاری‌ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت‌های افزوده کار را پیش ببریم. در سال‌های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه‌ها پر رنگ شده است و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت‌ها در این زمینه موفق‌تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنهاست. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، نوع غذا‌ها و کم تحرکی باوجود کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی همچنین «رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی» را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می‌شود.

دیگر خبرها

  • جواد عزتی با فصل ۳ و ۴ زخم کاری به زودی می‌آید
  • جواد عزتی با فصل ۳ و ۴ زخم کاری به زودی می‌آید | ویدئو
  • لحظه شیرین پیروزی نوشاد عالمیان برابر پینگ‌پنگ باز چهارم جهان / فیلم
  • آماده باش یمن برای آغاز مرحله چهارم نبرد با رژیم صهیونیستی
  • تیم ملی فوتسال ایران چهارم جهان شد/ فوتسال بانوان در رده هشتم
  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان؛ مردان ایران چهارم، زنان هشتم
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • پیروزی نوشاد عالمیان مقابل نفر چهارم رنکینگ جهان